Kohoutek po francouzsku podle Dashi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na slanině s trochou oleje do růžova osmahněte cibuli a dvě velké nastrouhané mrkve. Přidejte dvě vrchovaté polévkové lžíce marmelády a dostatečné množství červeného vína (na 1 kuře 1,50 kilové je potřeba asi 0,7 litru vína) a povařte.

Vložte na dušení mírně nasoleného rozporcovaného kohoutka (nebo kuře) na 6 - 8 dílů a duste do měkka.

Po dokonalém vydušení maso vyndejte a uchovejte v teple.

Pokračujte ve vaření omáčky s tím, že dolijte trochu masového vývaru a nechte ji probublávat tak dlouho, až zhoustne. V závěrečné fázi se omáčka dosolí a přidá se do ní tymián a rozmarýn.

Kohoutka servírujte přelitého dostatečným množstvím omáčky a dozdobte jej na nudličky osmaženou slaninkou a zelenou jarní cibulkou či pórkem.

Jako příloha se hodí bramborová kaše (hezky vypadá naformovaná například malým šálkem na kávu).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...