Rolky s drůbežím masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je 1 dl vychladlého vývaru. Nadrobno nasekaný pórek zpěníme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou kapii, společně chvilku podusíme, směs odstavíme a necháme vychladnout.

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme směs, zvlhčené rohlíkové kostičky, překrájené kapary a nadrobno nasekanou papričku piri-piri zbavenou semínek, osolíme, přidáme vejce a promícháme.

Masovou hmotu rozdělíme na osušené zelné listy, zabalíme je do rolek, naskládáme do vymazané zapékací misky a zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 185 °C. Pak rolky podlijeme zbylým ohřátým vývarem a dusíme v troubě za občasného otočení 35 minut. Podáváme je s omáčkou nebo jen samotné jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Šťávu z rolek použijte k přípravě omáčky. Vynikající jsou například se sladkokyselou nebo kokosovou kari omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...