Špízy "co dům dal"

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, osolíme je a opepříme (pokud použijeme játra, osolíme je až po upečení). Kapustu očistíme, povaříme 8 minut ve vroucí osolené vodě, ihned ji zchladíme ve studené vodě a necháme odkapat.

Papriku a slaninu nakrájíme na čtverečky. Žampiony otřeme a překrojíme na poloviny nebo je ponecháme v celku, pokud jsou menší. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle, které jsme předem namočili na 30 minut do studené vody, nebo na špízové kovové jehly.

Špízy potřeme olejem a grilujeme ze všech stran asi 30 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Tyto špízy můžete neustále různě obměňovat podle toho, na jaký druh masa máte právě chuť. Jen musíte počítat s tím, že hovězí maso potřebuje delší dobu přípravy. Lze je připravit i v troubě, v pekáčku vytřeném olejem (trvá to asi 20 minut při 190 °C) nebo opéct v pánvi na oleji. Přílohu podávejte svou oblíbenou, ať jsou to brambory, rýže nebo pita chléb.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...