Pečená kachna plněná

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachnu očistíme, omyjeme a povrch nasolíme hrubou solí, posypeme drceným kmínem a lehce i zázvorem. Kachnu zlehka nasolíme i zevnitř, naplníme na kousky nakrájeným jablkem, šalotkou, malými očištěnými žampiony, listy kopřivy a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme zvolna, aby se kachna nevysušila.

Na žemlové knedlíky zaděláme těsto ze suché housky, hrubé mouky, vajec, sněhu z bílků a čerstvých kopřiv a zelené petrželky. Knedlík vaříme v páře a servírujeme přelitý přepuštěným máslem.

Tradiční červené dušené zelí má být sladké, zahuštěné.

Jinou variantou přílohy je červená cibulka se šalotkou s karamelizovaným balsamikem a tymiánem: červenou cibulku nakrájíme na měsíčky tak, aby se dobře oddělovaly jednotlivé vrstvy, stejným způsobem nakrájíme šalotku, obojí dáme zpěnit na malé množství olivového oleje, přidáme lístečky tymiánu a zalijeme balsamikovým octem, přidáme sůl a třtinový cukr a vaříme tak dlouho, až se nám balsamiko zredukuje a zhoustne. Dochutíme tak, aby cibulka byla nasládlá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...