Kachna s nádivkou z meruněk a mandlí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachnu opláchněte, osušte, osolte a opepřete. Housku nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a vymačkejte. Meruňky rozkrájejte na kousky, smíchejte s houskou, vejcem a skořicí. Nádivkou naplňte kachnu, uzavřete ji špejlemi nebo zašijte.

Položte na pekáč vyložený plátky slaniny, podlijte trochou vývaru a dejte do vyhřáté trouby. Pečte při 200°C do měkka (během pečení zmírněte teplotu na 180°C) a občas podlévejte vývarem.

Když je kachna měkká, vyndejte ji, solamyl rozkvedlejte ve zbylém vývaru nebo vodě a smíchejte ho s vypečenou šťávou. Omáčku nechte přejít varem a dochuťte solí a citronovou šťávou.

Opražte mandlové lupínky a před podáváním jimi kachnu posypte.

Omáčku podávejte zvlášť. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...