Terinka ze čtyř druhů masa se zázvorovobrusinkovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Šalotky, česnek a mrkve oloupeme, nakrájíme spolu s rajčetem a tymiánem nadrobno a promícháme s bílým vínem. Maso a játra nakrájíme na kousky, zalijeme je připravenou marinádou a necháme přes noc odležet.

V kastrůlku svaříme brusinky s nakrájeným zázvorem, vínem a cukrem, až brusinky změknou. Omáčku rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko.

Druhý den maso a játra scedíme a umeleme nahrubo. Přidáme vejce, sušené švestky a pistácie, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Směs naplníme do vhodné formy, kterou postavíme do hlubšího pekáče s horkou vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi 40 minut (teplota uvnitř terinky nesmí přesáhnout 78 °C).

Vychladlou terinku nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a podáváme s připravenou omáčkou.

Poznámka k receptu

Na brusinkovou omáčku můžete použít i sterilované brusinky, které nemusíte vařit. Přidejte ale méně cukru, aby omáčka nebyla přeslazená.

Na talíři ozdobte porci terinky ještě nadrcenými pistáciemi a lístky rukoly nebo salátu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...