Plněné kapustové listy 1

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sušené houby vhoďte do kastrolu s 2 hrnky vroucí vody, zakryjte a na 10 minut odstavte z plotny. Potom odkryté přiveďte k varu, vsypte kuskus, odstavte a nechte asi 30 minut odstát, až se do něj voda vsákne.

2. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Celer s mrkví očistěte a nahrubo nastrouhejte. Oloupaný česnek prolisujte. Na směsi oleje a másla orestujte cibuli, celer a mrkev. Přidejte česnek, promíchejte s kuskusem a nechte zchladnout. Směs potom osolte, opepřete a důkladně promíchejte s mletým krůtím masem.

3. Velké kapustové listy vložte do sítka a nad párou vařte asi 6 minut, až budou ohebné a pružné. Potom je vhoďte do mísy s ledovou tříští (nebo je propláchněte studenou vodou), aby si uchovaly barvu. Vyndejte je a nechte okapat. Trochu jim seřízněte řapík, aby šly lépe stočit do tvaru závitku.

4. Listy plňte připravenou směsí. Nejprve přehrňte přes náplň listy z boční strany a poté je stočte a spíchněte párátkem, aby držely pohromadě. Závitky vložte těsně vedle sebe na sítko nad páru (ideální je vařit je nad ochuceným vývarem) a 30 minut vařte.

5. Mezitím na pánvi osmažte do křupava plátky slaniny. Přebytečný tuk odsajte pomocí papírových kuchyňských utěrek.

6. Kapustové závitky podávejte s křupavými plátky anglické slaniny a s přílohou podle své chuti (třeba s opečenými bramborami) jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Odlehčená verze sytého jídla plná robustní kapustové chuti se snoubí s lehkým a kyprým kuskusem a krůtím masem. Výživoví poradci vás pochválí a vy si pochutnáte.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...