Nakládaná zelenina do chua

Seznam surovin

Zálivka:

Zelenina:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Květák rozeberte na malé růžičky, mrkev nakrájejte na kolečka (můžete si z nich, stejně jako Kamura, vyřezat kytičky), okurku oloupejte tak, aby se střídal oloupaný pruh s pruhem slupky, ve sklenici to bude vypadat efektně. Rozkrojte ji podélně na poloviny, lžičkou vyškrábněte semínka a nakrájejte ji šikmo na plátky asi 1 cm silné. Stonky jarní cibulky podélně překrojte, stroužky česneku a šalotky pouze oloupejte. Zeleninu promíchejte s celými chilli papričkami a naskládejte do zavařovací sklenice.

2. Promíchejte všechny ingredience na zálivku a nalijte ji na zeleninu. Uzavřete a nechte 3 dny odležet v pokojové teplotě. Pak skladujte v lednici.

Poznámka k receptu

  • Nakládanou zeleninu mají Vietnamci vždy po ruce asi jako my sterilované okurky. Hodí se prakticky kdykoli a k čemukoli, je to typická pochutina do jedné z mističek na stůl, z nichž si při společném jídle všichni nabírají.
  • Ingredience na sklenici o objemu 1 litr a nutné počítat s odležením 3 dny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...