KVĚTÁKOVÉ TACOS S ČERNÝMI FAZOLEMI

Seznam surovin

Nakládaná cibule:

Fazole:

Špenát:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Naložte cibuli: nakrájejte ji na klínky (pokud preferujete sladší chuť, můžete ji spařit vroucí vodou) a dejte do zavařovací sklenice. V misce smíchejte vroucí vodu, ocet, cukr, sůl a míchejte, dokud se vše nespojí. Přelijte nálev přes cibuli a odložte stranou. Za 30 minut už bude připravená k jídlu. Čím déle ji ale necháte odležet, tím lepší bude. V lednici vydrží i několik týdnů.

2. Připravte fazole: cibuli nakrájejte nadrobno, orestujte ji na rozpáleném oleji a přidejte scezené fazole a sterilovaná rajčata. Vmíchejte koření, osolte a vařte, dokud se rajčata nerozvaří a nevytvoří hustou omáčku. Nakonec vmíchejte kokosovou smetanu a stáhněte z plotny. Fazole rozmačkejte nahrubo vidličkou.

3. Květák rozeberte na drobné růžičky a blanšírujte – vhoďte ho do vroucí, osolené vody s octem, nechte asi 4 minuty vařit a pak ho slijte a zchlaďte ve studené vodě. Používáte-li klasický květák, můžete ocet vynechat, u fialového je nutný, udrží si tak barvu.

4. V misce smíchejte koření. Květák osušte, osolte a okořeňte připravenou směsí. Pak ho krátce opečte na oleji na pánvi nebo v troubě (na 200 °C asi 20–30 minut). Nakonec připravte špenát: v pánvi rozpalte olej, vsypte špenát, nechte ho zavadnout a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

5. Tacos nasucho opečte, potřete rozmačkanými fazolemi, poklaďte květákem a špenátem a přidejte nakládanou cibuli. Podle chuti doplňte čerstvým koriandrem a nasekanou chilli papričkou.

Poznámka k receptu

Nenechte se zastrašit spoustou ingrediencí, příprava není složitá. A i když stojí za to, ochutnat kombinaci květáku, luštěnin a naložené cibule, můžete si práci zjednodušit a podávat růžičky jen se salátem a jogurtem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...