Fenyklový džem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěný a omytý fenykl a oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostičky a nasypeme do kastrolu. Přidáme cukr, citronovou šťávu, badyán a anýz, vše zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme do zhoustnutí.

Horký džem naplníme do čistých skleniček, dobře je uzavřeme, případně ještě obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka k receptu

Džem je výborný namazaný na chlebu s máslem, hodí se k uzeným masům nebo k rybám a v chladných dnech si z něj můžete připravit i čaj – stačí asi lžíci džemu zalít 2 – 2,5 dl horké vody.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...