Tagliatelle s blanšírovaným chřestem a čerstvou zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě "al dente", scedíme a vrátíme do hrnce.

Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v cca 1/3 stonku) směrem k nejtlustějšímu místu. Po očištění ulomíme nejtvrdší a nejpevnější část chřestu. Oloupaný chřest dáme do vody vařit na cca 3-4 min, dokud nezkřehne a nebude krásně křupavý. Poté ihned vyjmeme a dáme prudce zachladit do studené vody s ledem. Zastavíme tím vaření uvnitř chřestu a ten zůstane křupavý a zelený.

Šalotku nakrájíme nadrobno a zarestujeme. Přidáme česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Přidáme cherry rajčátka a omáčku z rajčátek San Marzano. Hotovou pastu promícháme se základem a naservírujeme do hlubokého talíře.

Kousky blanšírovaného chřestu naklademe na uvařenou pastu. Nakonec posypeme parmazánem a nasekanou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...