Risotto s chřestem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. cibuli a řapíkatý celer pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. přidejte rýži, 2 minuty ji restujte, podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a zalijte první dávkou horkého vývaru tak, aby byla rýže zcela ponořená. průběžně míchejte a vařte na mírném plamenu. Jakmile se tekutina úplně vstřebá, přilijte další naběračku vývaru. Dolévejte a průběžně míchejte, dokud nespotřebujete všechen vývar.

2. Zelený chřest zbavte dřevnatých konců. odkrojte hlavičky a schovejte je. Stonky pokrájejte a krátce (1–2 minuty) povařte, zchlaďte, rozmixujte, promíchejte s utřeným česnekem a osolte.

3. Jakmile je risotto před dokončením, tedy rýže je už měkká, ale stále na skus, vmíchejte nastrouhaný parmazán, máslo, rozmixovaný chřest s česnekem a špičky chřestu. podle potřeby dosolte, promíchejte, přiklopte a nechte 10 minut dojít. podávejte s parmazánem a pár kapkami olivového oleje.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...