Špenátové calzone s paprikou a třemi druhy sýra

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Suché suroviny na těsto smíchejte, postupně přilévejte vodu, olej a pomocí robotu nebo rukou vypracujte pružné, nelepivé těsto. Zabalte je do fólie, odložte do lednice a nechte do druhého dne vykynout.

2. V míse smíchejte ricottu, na kousky natrhanou mozzarellu, nastrouhaný parmazán a vejce. Přidejte prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou papriku, nahrubo nasekaný špenát a bazalku, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

3. Těsto rozdělte na 8 dílů a na pomoučněném válu z každého vyválejte tenkou placku. Do středu každé z nich dejte trochu náplně, těsto přehněte a kraje pořádně utěsněte. Calzone přemístěte na plech a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 230 °C asi 15–20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

Poznámka k receptu

Pizzu jsme adoptovali dávno, calzone se na rychlé pouliční jídlo hodí ještě o něco víc. Od pizzy se liší tím, že se do nich nikdy nepřidává rajčatové sugo. Ničím jiným se ale Italové omezovat nenechají a calzone plní uzeninami, zeleninou, sýry i mletým masem. Buon appetito!

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...