Nádivka z kopřiv

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nakrájené pečivo zalijte v míse mlékem a rozpuštěným máslem. Posypte ho moukou a nechte přibližně 30 minut stát, aby se mléko vsáklo do pečiva.

2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vmíchejte do namočeného pečiva spolu s bylinkami, práškem do pečiva a rozdrceným česnekem. Směs podle chuti okořeňte.

3. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Troubu předehřejte na 170 °C. Nádivku přesuňte do tukem vymazané zapékací formy nebo pekáčku, posypte mákem a na kousky natrhanou pancettou. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.

Poznámka k receptu

Česká velikonoční klasika pro změnu ve světovém provedení.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...