Nádivka z kopřiv
Seznam surovin
- houska 8 kusů (nebo rohlík)
 - mléko 100 mililitrů
 - máslo 50 gramů (+ na vymazání formy )
 - mouka pšeničná hladká 1 lžíce
 - vejce 3 kusy (žloutky a bílky zvlášť )
 - kopřivy 2 šálky (nasekané)
 - bylinky 1 šálek (směs petržel, pažitka + na ozdobení )
 - kypřící prášek do pečiva 1 lžička
 - česnek 3 stroužky
 - mák 1 lžíce (nemletý)
 - slanina anglická 6 plátků (nebo pancetty )
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
1. Nakrájené pečivo zalijte v míse mlékem a rozpuštěným máslem. Posypte ho moukou a nechte přibližně 30 minut stát, aby se mléko vsáklo do pečiva.
2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vmíchejte do namočeného pečiva spolu s bylinkami, práškem do pečiva a rozdrceným česnekem. Směs podle chuti okořeňte.
3. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Troubu předehřejte na 170 °C. Nádivku přesuňte do tukem vymazané zapékací formy nebo pekáčku, posypte mákem a na kousky natrhanou pancettou. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
Poznámka k receptu
Česká velikonoční klasika pro změnu ve světovém provedení.
							
						
					




Načítám komentáře...