Chorizo fazole
Seznam surovin
- voda 1 litr
 - fazole bílé 500 gramů
 - klobása chorizo 500 gramů (nebo jiná pikantní klobása)
 - slanina 225 gramů (plátky)
 - rajčatová pasta 1 konzerva
 - cibule 1 kus (velká)
 - olej olivový 2 lžíce (panenský)
 - česnek 3 stroužky
 - paprika sladká 1 lžíce (sladká)
 - paprička chilli červená 1/2 kusu
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do studené vody, pak je scedíme a dáme stranou. Ve velkém kastrolu osmažíme plátky slaniny dokřupava, osušíme je na papírové utěrce a dáme stranou.
Do stejného kastrolu nalijeme olivový olej, přidáme oloupanou a nasekanou cibuli a utřený česnek a osmažíme je dozlatova. Přidáme fazole, rajčatovou pastu, klobásu nakrájenou na plátky silné asi 7 mm, na nudličky nakrájenou chilli papričku a mletou papriku, zalijeme litrem vody a dusíme 60 - 90 minut, 
dokud nejsou fazole měkké.
Nakonec vše dochutíme solí a pepřem a přimícháme rozdrobenou osmaženou slaninu.
							
						
					




Načítám komentáře...