Koláč s chřestem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Na pomoučené pracovní ploše každou rozválejte přibližně do tvaru obdélníku o hranách asi 20x25cm.

2. Asi 1cm od okraje těsto nařízněte a až k naznačenému řezu ho potřete ricottou (můžete ji nahradit také jiným přírodním smetanovým sýrem).

3. Chřest zbavte tuhých konců (použijte je třeba do polévky) a stonky oloupejte. Krátce je povařte v osolené vodě s trochou cukru.

4. Stonky poté podélně rozřízněte a klaďte je na těsto potřené ricottou. Koláč osolte a opepřete, poklaďte ho na nudličky pokrájenou slaninou a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.

5. Vyjměte z trouby a horký koláč posypte hoblinami sýra a rukolou. Nejlépe vám bude chutnat ještě teplý

Poznámka k receptu

Bleskurychlý a takřka bezpracný recept se určitě zařadí k vašim favoritům.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...