Restované brambory po řecku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Přidáme kořenící směs, pokapeme citronovou šťávou a lžící olivového oleje a dobře promícháme.

Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, papriky zbavíme semeníků a nakrájíme je na proužky.

Ve velkém kastrolu rozpálíme polovinu zbylého oleje, maso v něm za stálého míchání zprudka opečeme a lehce osolíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, stáhneme plamen, maso podle potřeby podlijeme minimálním množstvím vody (nebo vývaru) a bez poklice zvolna dopečeme doměkka.

V hlubší pávi rozpálíme zbylý olej, zprudka na něm opečeme papriky s cibulí a olivami a přidáme je k masu. Na závěr v pánvi opečeme brambory, osolíme je, také přidáme do kastrolu s masem a vše opatrně promícháme.

Před podáváním vmícháme do pokrmu nakrájené bylinky a podle chuti ho přisolíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...