Bramborovo-zelné placky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zelí sceďte, pokrájejte na menší kousky a dejte do mísy, brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Promíchejte je se zelím, důkladně vymačkejte vodu a slijte ji.

2. Ke směsi prolisujte česnek, přidejte majoránku a vejce, osolte, opepřete, zahustěte moukou a důkladně promíchejte. Na pánvi rozpalte sádlo, lžící nabírejte těsto, tvořte placky a opékejte je z obou stran dozlatova.

Poznámka k receptu

Bramboráky se zelím jsou známá věc. Když ale zelí přidáte přímo do těsta, placky to odlehčí a chuť je mnohem intenzivnější. Experimentujte dál a zkuste přidat další zeleninu nebo třeba slaninu.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...