Bramborové klobásy

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nastrouháme nebo prolisujeme do mísy, přidáme jedno rozmíchané vejce, pomazánkové máslo, sůl, škrob a mouku a krátce promícháme. Těsto rozdělíme na čtvrtiny, z každé utvoříme dlouhý váleček silný jako palec, stočíme ho do kruhu, přeložíme na plech s papírem na pečení, potřeme olivovým olejem, posypeme sezamem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Když začnou klobásy hnědnout na povrchu, stáhneme teplotu na 150 °C a dopečeme je dozlatova.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 5 dl studené vody, rozšleháme a přivedeme k varu. Přimícháme trochu octa, osolíme a vaříme 10 minut. Pak přilijeme obě smetany a vaříme dalších 10 minut. Vmícháme polovinu kopru a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, případně solí.

Zbylý kopr jemně nakrájíme a v mističce rozmícháme se lžící vody, olejem, špetkou soli a polovinou lžičky cukru na řídkou kašičku.

Dáme vařit vejce, po 7 minutách varu je zchladíme a oloupeme.

Na každý talíř nalijeme omáčku, přidáme koprovou kašičku a klobásu a doplníme půlkami vajec.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...