Opečené brambory s haloumi a ztraceným vejcem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě téměř doměkka. mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a haloumi na plátky. na pánvi rozpalte polovinu oleje a sýr opečte z obou stran dozlatova. odložte ho na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se zbavil přebytečného oleje.

2. Do misky nebo naběračky dejte lžíci octa a vyklepněte vejce. ve velkém hrnci začněte vařit vodu. Jakmile se u dna začnou tvořit bublinky (pokud máte teploměr, hlídejte 80°c), lžící vodu zamíchejte, aby se utvořil vír, a opatrně do něj vejce vlijte. vařte 4 minuty, pak ho vyjměte děrovanou lžící a stejně připravte i zbylá vejce. udržujte je v teple.

3. Zatímco se vejce vaří, dolijte do pánve zbylý olej, je-li to třeba, a opečte na něm cibuli. přidejte kari, nechte ho minutku rozvonět a vsypte brambory. pár minut je restujte a nakonec přidejte špenát, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. nakonec vmíchejte haloumi. Směs rozdělte do talířů, na každou porci dejte ztracené vejce a zasypte čerstvým koriandrem. ihned podávejte. Ovčí sýr haloumi nemění tvar ani při tepelné úpravě, proto je ideální na grilování a opékání. perfektně se hodí do sendvičů i opečených brambor.

Poznámka k receptu

Ovčí sýr haloumi nemění tvar ani při tepelné úpravě, proto je ideální na grilování a opékání. perfektně se hodí do sendvičů i opečených brambor.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...