Základní čokoládové těsto hrnkové

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mleté ořechy promícháme se lžící změklého másla, nastrouhanou (předem důkladně omytou) kůrou z pomeranče, prosátou hladkou moukou a vanilinovým cukrem.

V druhé míse vyšleháme robotem 1/2 kostky změklého másla s krystalovým cukrem a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Do másla zapracujeme ořechovou hmotu, 3 lžíce studené vody, kakao a najemno nastrouhanou čokoládu.

Ze směsi vypracuje hladké těsto, zabalíme je do fólie a necháme v lednici hodinu rozležet.

Poznámka k receptu

Do čokoládového těsta používejte jen velmi kvalitní holandské kakao. Levné kakao zbarví těsto do šedavého odstínu. Cukroví z čokoládového těsta pečte velmi opatrně, rychle se připaluje a podle barvy nepoznáte, jestli už je hotové.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...