Čokopučino kolečka

Seznam surovin

Na náplň:

Na sníh:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a formičkou z něj vykrájíme kolečka. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C 8 - 10 minut. Hotová kolečka ihned přendáme na rovný povrch a necháme vychladnout.

Smetanu v hrnku ohřejeme v mikrovlnné troubě, vmícháme do ní instantní kávu a na kousky nakrájenou čokoládovou tyčinku. Hrnek zakryjeme fólií a prohřejeme na stupeň rozmrazování v mikrovlnné troubě. Směs vždy po 15 vteřinách promícháme a opakujeme, dokud se vše nespojí.

V míse utřeme máslo s cukrem do pěny a postupně do ní vešleháme rozpuštěnou čokoládu a kakao. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr. Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme kroužky o stejném průměru, jako jsou kolečka z těsta, a malé pusinky. Sníh sušíme v troubě vyhřáté na 120 °C asi hodinu.

Jakmile jde sníh sloupnout z papíru, vyjmeme plech z trouby a necháme vychladnout. Kolečka potřeme krémem, navrch přilepíme sněhový kroužek a na střed drobnou pusinku.

Recept na čokoládové těsto najdete .

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...