Čokoládové lodičky s rybízem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na kostičky o hraně asi 1,5 cm a namačkáme je do máslem vymazaných a cukrem vysypaných formiček. Těsto důkladně prsty vymačkáme, aby vytvořilo vrstvu silnou asi 3 - 5 mm. Naplněné formičky rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 - 12 minut. Upečené košíčky necháme vychladnout, a pak je opatrně vyklepneme z formiček.

V míse utřeme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, přidáme kakao a promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně ho nastříkáme podélně ke straně lodiček.

Druhou stranu lodičky doplníme vždy kouskem rybízu a pocukrujeme moučkovým cukrem. Hotové košíčky uchováme v temnu a chladu.

Recept na čokoládové těsto najdete .

Poznámka k receptu

Pokud nemáte rybíz, můžete jej nahradit také jiným ovocem z mrazáku. Rybíz je ale pro svou navinulou chuť nejvhodnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...