Čokoládové košíčky s jahůdkou

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na kostičky o hraně asi 1,5 cm a namačkáme je do cukrem vysypaných formiček na košíčky. Naplněné formičky rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 - 12 minut. Košíčky necháme zchladnout a pak je opatrně vyklepneme z formiček.

V míse utřeme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, kůru a důkladně promícháme. Malou část krému oddělíme stranou a ve zbylém rozšleháme kakaový prášek.

Košíčky naplníme pomocí cukrářského sáčku s rovnou trubicí tmavým krémem, vrch nastříkáme ozdobnou trubicí světlým krémem a na něj přilepíme "jahůdku". Připravené cukroví uchováme v temnu a chladu.

Recept na čokoládové těsto najdete .

Poznámka k receptu

Na ozdobu můžete použít i kandované ovoce nebo oříšky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...