FÍKOVÁ PIZZA S GORGONZOLOU

Seznam surovin

Těsto:

Obloha:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy vsypte mouku a droždí, přilijte vlažnou vodu a olej a promíchejte. Jakmile se vše začne spojovat, přidejte sůl a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Dejte ho do lednice a nechte kynout přes noc.

2. Druhý den promíchejte ricottu s prolisovaným česnekem, osolte ji, opepřete a podle potřeby nařeďte smetanou tak, aby se směs dala lehce roztírat. Fíky nakrájejte na čtvrtiny, cibuli na klínky. Troubu předehřejte na maximum a dejte do ní nahřát plech.

3. Čtvrtinu těsta rozválejte na tenkou placku a přeneste ji na pečicí papír. Pizzu potřete částí ochucené ricotty a dejte na ni čtvrtinu fíků a cibule, můžete přidat i trochu nasekaného rozmarýnu. Posypte částí gorgonzoly, zakápněte olejem a rychlým pohybem papír s pizzou přehoďte na rozpálený plech a vraťte do trouby. Pečte 10 minut, mezitím připravte další kus. Hotové pizzy posypte zbylým rozmarýnem a opranou rukolou a ihned podávejte

Poznámka k receptu

Jednoduchý ricottový základ nechá fíky zazářit, plísňový sýr a cibule zase lehce srazí jejich sladkost. Pokud toužíte po další chuti, přidejte sušenou šunku nebo bresaolu. Tahle kombinace nikdy nezklame.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...