Bezlepková bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky s olejem šleháme asi 3 minuty do krémové konzistence. Škrobovou moučku, kypřicí a pudinkový prášek prosejeme a přidáme sójovou mouku, cukr, jemně umleté ořechy, sůl a citronovou kůru. Banán rozšleháme na kaši. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K našlehaným žloutkům střídavě vmícháváme pomocí elektrického šlehače zapnutého na nejnižší stupeň otáček smíchané sypké suroviny, banán a sníh z bílků a vypracujeme hladké těsto.

Polovinu těsta nalijeme do formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali kukuřičnou moukou. Do druhé poloviny vmícháme kakao a přilijeme ji do formy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 - 45 minut. Pro zkoušku píchneme do bábovky dřevěnou špejli a když je po vytažení suchá, je bábovka upečená.

Po upečení necháme bábovku zchladnout, vyklopíme ji z formy a pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...