Bramborový salát s čerstvým koriandrem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupeme česnek a nasekáme. Vymačkáme šťávu z citronu. Z koriandru odstraníme tuhé části a lístky nasekáme nadrobno.

Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na stejně velké kostičky. Brambory a česnek hodíme do vroucí vody a vaříme, dle kvality brambor a velikosti kousků 15 - 20 minut, tak aby brambory
zůstaly pevné.

Mezitím si připravíme nálev z citronové šťávy, cuminu, sekaného koriandru, soli, pepře a oleje. Brambory slijeme a ještě horké zalijeme připraveným nálevem. Přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pokud použijeme studené brambory, zbylé např. z předešlého dne, necháme salát odpočinout delší dobu, aby se chutě dobře rozvinuly.

Poznámka k receptu

Do nálevu můžeme přidat velmi malý oříšek sardelové pasty. Aroma koriandru se zmírní a nálev získá na tajemnosti. Chuť sardelí, která je velmi výrazná, musí zůstat v pozadí.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...