Dušené červené zelí s jablky
Seznam surovin
- zelí červené 1,2 kilogramu
 - jablka 2 kusy
 - cibule 2 kusy
 - víno červené 1,25 decilitru
 - olej 3 lžíce
 - cukr 2 lžíce
 - rozinky 2 lžíce
 - ocet 1 lžíce
 - zavařenina rybízová 1 lžíce
 - hřebíček 2 kusy (celý)
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 
Postup přípravy
Zelí překrojíme na čtvrtky, vykrojíme z nich košťál a nakrájíme je na nudličky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Rozinky propláchneme teplou vodou.
Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova v hrnci na rozpáleném oleji.
Přidáme zelí, jablka, rozinky, víno, zavařeninu, hřebíčky, cukr a ocet, osolíme, opepříme, promícháme a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 45 - 50 minut doměkka. Hotové zelí podle potřeby dochutíme.
Poznámka k receptu
Červené zelí s jablky se výborně hodí ke zvěřině, k vepřovému masu a pečené kachně nebo huse.
							
						
					




Načítám komentáře...