Dušené kysané zelí 2

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kostičky slaniny nasypeme do kastrolu, přidáme sádlo a slaninu vyškvaříme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.

Zelí scedíme, překrájíme na menší kousky, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Přidáme ho k cibuli, přisypeme kmín, osolíme, ochutíme cukrem a octem, podlijeme vývarem a vložíme bobkový list a nové koření. Kastrol zakryjeme pokličkou a zelí dusíme asi 25 minut.

Z podušeného zelí vyjmeme bobkový list a nové koření a podle potřeby ho dochutíme.

Poznámka k receptu

Dušené kysané zelí se hodí k drůbežím pečením, mletému masu, bažantovi apod.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...