BRAMBOROVÝ SALÁT SE ŠLEHANOU FETOU

Seznam surovin

Šlehaná feta:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory neloupejte, jen je vydrbejte kartáčkem a uvařte v osolené vodě. Pak je sceďte, nechte zchladnout a nakrájejte na čtvrtky nebo jiné přiměřené kousky. Hrášek povařte 5 minut ve vroucí osolené vodě, sceďte a přidejte k bramborám. Ředkvičky rozpulte, cukrový hrášek nechte vcelku, jen odkrojte konce. Ředkvičky, hrášek i výhonky přidejte k bramborám a zlehka promíchejte.

2. Do nádoby vhodné na mixování rozdrobte fetu, přidejte krémový sýr, olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, kůru a rozmixujte dohladka. Ochutnejte, dolaďte citronem, podle chuti opepřete a případně i osolte (feta ale sama bývá slaná dost). Přidejte ji k salátu, míchejte zlehka, ale důkladně, aby se všechny suroviny obalily, a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Studených či vlahých bramborových salátů je spousta a moc se od sebe neliší. Ten náš ale jiný je – nejen díky křupavé ředkvičce a hrášku, ale hlavně díky fantastické šlehané fetě. Tenhle recept si uložte, jiný už potřebovat nebudete.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...