Kuřecí polévka s domácími nudlemi

Seznam surovin

Na domácí nudle:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nudle. Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, rozklepneme do něj vejce a přidáme vodu. Vidličkou vše promícháme a vytvoříme hustší těsto, které rukama propracujeme.

Vzniklé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát tenký asi 2 milimetry, přeneseme ho pomocí válečku na čistou utěrku a necháme uschnout.

Plát těsta nakrájíme ostrým nožem na pruhy široké asi 4 cm, položíme je na sebe a nakrájíme je na velmi tenké nudličky.

Do hrnce vložíme maso, zalijeme ho studenou vodou, osolíme, přidáme nové koření a pepř a vaříme, dokud není maso měkké. Během vaření průběžně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu. Hotový vývar přecedíme do čistého hrnce a přivedeme k varu.

Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme vařit do čistého vývaru. Přidáme oloupanou cibuli a česnek nakrájené na plátky a vaříme, dokud není zelenina měkká.

Do polévky vhodíme nudle, povaříme je asi 3 minuty a polévku odstavíme z ohně.

Libové části masa nakrájíme na kousky, vrátíme je do polévky, podle potřeby ji ještě dochutíme solí a posypeme pažikou nebo petrželkou.

Poznámka k receptu

Pokud polévku nesníte hned a budete ji ještě ohřívat, uvařte nudle zvlášť v osolené vodě, rozdělte je do talířů a přelijte horkou polévkou. Při ohřívání se vám v polévce nerozvaří.

Chcete-li polévce dodat punc výjimečnosti, těsně před dovařením ji ochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...