Česnečka I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na jemné plátky. V širokém kastrolu na středním ohni rozehřejte olej a osmažte na něm plátky česneku do světle zlaté barvy (víc ne, zhořkly by). Poprašte je paprikou, vlijte vývar a krátce povařte.

2. Chléb opečte nasucho. Vejce vyklepněte každé zvlášť do hrnečku a nechte sklouznout do vroucí vody nebo vývaru, ve které jste udělali pomocí lžíce vír a povařte je přibližně 3 až 4 minuty (bílek by měl zpevnit).

3. Do každého talíře dejte krajíc chleba, položte na něj vejce a zalijte vývarem. Při jídle vejce rozdělejte lžící, aby se žloutek smísil s horkou polévkou.

Poznámka k receptu

Razantní česnek je ve španělské kuchyni doma. V této polévce dvojnásob!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...