Fazolová polévka s uzeným kolenem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Fazole den předem namočte do studené vody. V lehce osolené vodě s kořením doměkka uvařte uzené koleno.

2. Až bude maso měkké, vyjměte je, nechte stranou a ve vývaru, ke kterému přidáte bylinku a 3 celé stroužky česneku, uvařte doměkka slité fazole.

3. Na sádle nechte zpěnit najemno nakrájené cibule. Zapražte je moukou a za stálého míchání připravte světlou jíšku.

4. K měkkým fazolím vlijte šlehačku i jíšku a polévku ještě asi 15 minut povařte. Dochuťte ji zbylým česnekem důkladně rozetřeným se solí, s cukrem a octem, přidejte obrané a na větší kousky pokrájené uzené maso a najemno nakrájenou petrželku. Podávejte s pečivem.

Poznámka k receptu

Hustá zimní polévka, na jejíž sytivé a regenerační účinky si můžete vsadit!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...