Polévka s knedlíčky z uzeného lososa

Seznam surovin

Na noky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnce vložíme všechny suroviny na vývar kromě bílého vína, Sherry a smržů, vše zalijeme 2 litry studené vody, přivedeme k varu, stáhneme teplotu a pomalým varem vaříme 20 minut. Pak vývar scedíme přes mokrou utěrku, nalijeme ho zpět do hrnce, přidáme bílé víno a smrže a svaříme na poloviční množství.

Nakonec vývar dochutíme solí a sklenkou Sherry. Vařenou mrkev a celer z vývaru nakrájíme a ponecháme zatím stranou. Na knedlíčky do čistého hrnce nalijeme 1,25 dl vody, přidáme mléko, máslo a špetku cukru, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přisypeme najednou všechnu mouku, rozmícháme na hladkou hmotu a mícháme další 2 - 3 minuty (odpalujeme), dokud se těsto
nepřestane lepit na stěny hrnce.

Těsto dáme do mísy a za občasného promíchání ho necháme lehce prochladnout. Uzeného lososa rozmixujeme s koprem, přidáme spolu se žloutky k těstu v míse a promícháme. Z těsta pomocí lžičky vykrajujeme malé knedlíčky, které vkládáme do vařící se osolené vody. Když vyplavou na hladinu, stáhneme teplotu na minimum a knedlíčky necháme ještě 2 minuty dojít. Na talíře rozdělíme nakrájenou mrkev s celerem a knedlíčky, zalijeme je horkou polévkou a každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...