ROMANESKOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Květák rozeberte na růžičky, košťál nakrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej, cibuli a česnek orestujte a přidejte romanesco. Krátce ho opečte, zalijte vývarem, osolte, opepřete a uvařte doměkka, trvá to asi 25 minut.
2. Do polévky přidejte špenát, nechte 2 minuty zavadnout a rozmixujte dohladka. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte krátce prohřát a podávejte.

Poznámka k receptu

Jako spousta velkých objevů i tahle kreace vznikla náhodou, když jednou redaktorka Bára vařila polévku z nezralého romaneska. Po rozmixování neměla zrovna krásnou barvu, a tak se ji rozhodla zachránit špenátem. Překvapivě to prospělo i chuti, špenát totiž ke květáku výborně pasuje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...