Pikantní dýňová Polévka s kokosovým mlékem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Dýni Hokaido pečlivě umyjte, rozkrojte a zbavte semínek (muškátovou či máslovou dýni navíc oloupejte). Nakrájejte na kousky (asi 2x2cm) a dejte do hlubšího pekáče. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, pokrájejte na kusy a přidejte k dýni. Stejně tak nahrubo nakrájenou cibuli, celé neoloupané stroužky česneku, lístky šalvěje, snítky rozmarýnu a koriandrová semínka. Důkladně zastříkněte olivovým olejem, osolte a dejte do trouby rozpálené na 200 °C. Hokaido se bude péct necelou půlhodinu, máslová či muškátová o 20–30 minut déle.

2. Jakmile dýně změkne, vyndejte pekáč z trouby a jeho obsah přemístěte do většího hrnce. Při té příležitosti odstraňte stonky rozmarýnu (jednotlivé lístky by měly během pečení odpadnout a zůstat ve směsi), vymáčkněte stroužky česneků a vyhoďte slupky.

3. Upečenou směs zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Hrnec sundejte z plotny a směs rozmixujte tyčovým mixérem. Záleží na vás, jestli máte raději hladkou texturu, nebo vám na lžíci vyhovuje občas něco na skus.

4. Do rozmixované polévky přilijte kokosové mléko a vmíchejte kari pastu. už jen krátce provařte. přidáním trochy vývaru můžete naředit hutnou konzistenci.

5. Podávejte s krátce opečenými dýňovými semínky a pár kapkami dýňového oleje.

Poznámka k receptu

V této polévce se ukrývá spousta chutí, nemixujeme ji úplně dohladka, máme rádi, když nám v soustu něco křupne. Je skvělá z máslové nebo muškátové dýně, z Hokaida bude zase rychleji hotová.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...