Krkonošské kyselo

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát.
2. Uvařte brambory, nechte je vystydnout a poté je nakrájejte na kousky.
3. Ke kvásku přidejte sůl, kmín a houby a vše vařte, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidejte vodu.
4. Nakrájejte cibulku, osmažte ji dozlatova a přidejte vejce. Vejce připravte míchaná, lehce syrová.
5. Poté vejce vmíchejte do směsi s houbami.
6. Přidejte brambory, na talíři polévku posypte čerstvou pažitkou a nezapomeňte ji opepřit.

Poznámka k receptu

Kam pro tuzemské brambory? Označení Klasa si vysloužily Brambory z Vysočiny (EURO AGRAS, s.r.o.) a Brambory konzumní rané (Blanická s.r.o.).

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...