Krabačka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z másla a mouky připravte na mírném plameni světlou jíšku. Bylinky nadrobno nasekejte a lehce je v jíšce osmažte.

2. Pak je zalijte vývarem a asi 10 minut povařte. Polévku nakonec okořeňte, podle chuti osolte, zalijte smetanou, ale už dál nevařte. Podávejte nejlépe s bramborami na loupačku.

Poznámka k receptu

Tato krkonošská jarní polévka plná čerstvě vyrašených bylinek nám učarovala. Podobnou doporučovala kdysi i Magdalena Dobromila Rettigová, takže touha po jarní zeleni se táhla napříč regiony. Nasbírejte si bylinky a určitě si ji připravte také.

Tip: Popenec břečťanovitý je vytrvalá bylina a roste skoro všude. Dříve byl nejen uznávanou léčivkou, ale také téměř nepostradatelnou naťovou zeleninou v kuchyních našich babiček. Jeho pikantní chuť a vůni oceníte nejen v polévkách.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...