Divočák s černou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné mrkve, petržele a celer nakrájejte na kostky. Cibule oloupejte a rozkrojte na osminky.

Ocet s kořením dejte do hrnce, přisypte nakrájenou zeleninu, osolte a vše zalijte vodou. Povařte asi 15 minut.

Špek nakrájejte na špalíčky a kýtu odblaňte. Ostrým nožem pak do ní kolmo vpíchněte otvory, do kterých vsuňte špalíčky špeku. Vložte do pekáče, přelijte marinádou a nechte uležet alespoň 24 hodin.

Druhý den maso vyjměte z marinády a osušte. Ve velkém kastrolu rozehřejte sádlo a maso na něm ze všech stran osmažte. Na stejném sádle osmažte i okapanou zeleninu, v níž se maso marinovalo (zbylou marinádu si nechte na podlévání masa). Maso vraťte k zelenině, podlijte trochou marinády, přiklopte pokličkou a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 70 minut a průběžně podlévejte. Poté sundejte pokličku a kýtu ještě 20 minut dopečte.

Hotové maso vyjměte, výpek vyduste na tuk a zaprašte moukou. Přidejte hrnek vody, marmeládu a švestky nakrájené na kousky. Povařte alespoň 10 minut a podávejte nejlépe s domácím knedlíkem.

Poznámka k receptu

krkonošská specialita

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...