Vepřová panenka v koření

Seznam surovin

Na omáčku:

Na mrkev:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřové panenky očistíme, osolíme, obalíme v drceném pepři a necháme v chladu odležet. Pak je zprudka opečeme na oleji, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a dopečeme asi 15 minut doměkka. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s čokoládovou omáčkou a kořeněnou mrkví. Ideální přílohou je mandlová rýže.

Omáčka: V kastrůlku zahřejeme olej, přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a necháme zpěnit. Vmícháme hořčici, rozpuštěnou čokoládu a na závěr výpek z upečeného masa a omáčku podle chuti přisolíme.

Mrkev: Očištěnou mrkev nakrájíme podélně na špalíčky, lehce je opečeme v kastrolu na oleji, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a koření. Kastrol zakryjeme poklicí a za občasného promíchání a případného podlití trochou vody dusíme mrkev do poloměkka (musí zůstat křupavá).

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...