Katsudon

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso naklepejte, osolte a opepřete. Poprašte lehce z obou stran moukou. V hlubokém talíři rozšlehejte 1 vejce, osolte je a do druhého talíře nasypte strouhanku. Do pánve nalijte tenkou vrstvu oleje, stačí, když pokryje dno. Maso obalte ve vejci a ve strouhance a smažte 5 minut z každé strany dozlatova. Přendejte na talíř vyložený kuchyňskými utěrkami, které odsají přebytečný tuk.

2. Podle návodu na obalu uvařte rýži na sushi a nechte přikrytou, aby nevychladla. Do misky nalijte vývar, přidejte cukr, sójovou omáčku a mirin. Do další misky vyklepněte vejce a lehce prošlehejte vidličkou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

3. Nalijte do pánve lžíci oleje, přidejte cibuli a smažte tak dlouho, dokud nezačne karamelizovat. Na cibuli nalijte ochucený vývar z misky. Maso nakrájejte na proužky a položte do pánve na cibuli. Zalijte vše rozšlehanými vejci a na mírném plameni smažte, dokud vejce nebudou hotová. Servírujte na rýži posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Poznámka k receptu

Název typického obědového pokrmu vznikl spojením dvou slov. Tonkatsu, tedy smažené vepřové kotlety, a donburi, misky rýže. Japonci navíc „řízek“ namáčejí do sójové omáčky. I když je to pro nás netradiční, sójovka k vepřovému skvěle pasuje. Vyzkoušejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...