Pečený vepřový ocásek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte na klínky, palice česneku rozkrojte na poloviny, část bylin nasekejte nahrubo. Pekáč vyložte cibulí, česnekem a bylinami, rozkrojené palice česneku zakápněte olivovým olejem. Do masa vetřete sůl, hrubě mletý pepř, nasekané byliny a položte je do pekáče. Podlijte trochou vody a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C.

2. Zprudka pečte asi 20 minut, pak teplotu snižte na 180 °C a dopečte ještě asi hodinu. Do výpeku vymačkejte stroužky upečeného česneku a podávejte s dobrým chlebem.

Poznámka k receptu

Na tenhle kus masa narazíte u dobrých řezníků. Jde o část vepřové zadnice těsně pod ocáskem, na které je spousta chutného masa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...