Uzený bůček s grilovaným kozím sýrem

Seznam surovin

  • sýr kozí 200 gramů (tvrdší nebo s bílou plísní )
  • uzené maso 250 gramů (bůček)
  • rukola 100 gramů (nebo řeřicha)
  • olej 1 lžíce (nebo sádlo)

Na zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bůčku odkrojte kůži a nakrájejte ho na kostičky. Na pánvi nebo v troubě rozpalte olej či sádlo a kostičky bůčku na něm opečte dokřupava. Potom je přendejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Česnek prolisujte a smíchejte s hořčicí, octem a olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Kozí sýr nakrájejte na větší kousky (kulatý rozkrojte podélně) a položte je na plech nebo na grilovací tácek vyložený pečicím papírem. Plech vložte pod rozžhavený gril respektive tácek na roztopený gril a sýr grilujte asi 5 minut, dokud se nezačne roztékat a nevytvoří se na něm zlatavá kůrka.

Lístky rukoly opláchněte, osušte a opatrně smíchejte s kostičkami bůčku a se zálivkou. Salát rozdělte na porce a na každou položte několik kousků (nebo kolečko) sýra.

Poznámka k receptu

Podávejte s pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...