TELECÍ PICCATA
Seznam surovin
- telecí maso 4 plátky (medailonky nebo plátky kýty)
 - víno bílé 125 mililitrů
 - vývar kuřecí 300 mililitrů
 - citron 1 kus
 - kapary 2 lžíce
 - petržel hladkolistá 1 hrst
 - máslo 50 gramů (studené)
 - rostlinný olej 2 lžíce
 - mouka (na zaprášení)
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Maso z obou stran osolte, opepřete a zaprašte moukou. V pánvi se silným dnem rozpalte olej a maso opečte dozlatova. Pak ho vyjměte a uchovávejte v teple. Do pánve vlijte víno a odvařte všechny přípečky. Nechte ho zredukovat na polovinu objemu a přilijte vývar. Přidejte na plátky nakrájený citron a vařte asi 10 minut. Nakonec přidejte kapary, nasekanou petrželku a stáhněte z plotny. Zašlehejte studené máslo, vraťte do omáčky maso a podávejte s gnocchi, těstovinovou rýží nebo šťouchanými bramborami.
Poznámka k receptu
Navinulá omáčka se silnou masovou chutí ve spojení s libovými kousky mladého masa je silně návyková. Připravíte ji bleskurychle, takže si ji můžete udělat, kdykoli dostanete chuť.
							
						
					




Načítám komentáře...