Zapečené rybí filé s rajčatovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Česnek oloupejte, nakrájejte ho na tenké plátky a odložte. V misce smíchejte strouhanku, tymián, parmazán, citronovou šťávu a olej a z těchto ingrediencí vymíchejte hustou kašičku.

2 Filé osolte a potřete kašičkou. V hlubší pánvi nebo kastrolu na oleji osmahněte česnek, na něj položte filé, orestujte je po obou stranách a přesuňte na teplý talíř. Do pánve nasypte rajčata, na ně položte porce ryby, přiklopte pokličkou a duste asi 10 minut. Podávejte s bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Kombinace bílého rybího masa a červených rajčat je lákavá na pohled, tymián s parmazánem a kapkou citronu ve směsi na obalení zase překvapí po ochutnání.

Tip: Jako příloha se dobře hodí brambory i třeba zeleninový salát.

Rybí maso je velmi jemné a jeho chuť snadno přehlušíte výraznými surovinami. Chcete-li si užít pouze jeho autentickou chuť, použijte jen málo koření a nekombinujte ho se silně aromatickými bylinkami

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...