Pečený siven s pérkem a šťovíkovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pórky rozpulte, omyjte pod tekoucí vodou a dobře osušte. Nakrájejte je na kousky asi o délce 10cm a dejte je do zapékací mísy. Zakápněte olivovým olejem a podlijte vývarem. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 25 minut.

2. Zatímco se pórky pečou, připravte omáčku: šalotky nasekejte nadrobno, dejte je do rendlíku a zalijte vínem. Přidejte nasekaný česnek, celé snítky tymiánu, lžíci másla a vařte, dokud se víno nezredukuje na sirup. Zmírněte teplotu na minimum, přidejte smetanu a za stálého míchání po částech studené máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a omáčku nezahustí, pak ihned stáhněte z plotny. Omáčku přeceďte a vmíchejte nahrubo nasekaný šťovík. Dochuťte solí a medem.

3. Rybí filety osolte a na pánvi rozpalte přepuštěné máslo. Rybu pečte kůží dolů a krátce dopečte z druhé strany. Podávejte s pečeným pórkem a omáčkou.

Poznámka k receptu

TIP: Pokud si rozumíte s rybami, kupte je celé a vyfiletujte. Hlavy a kostry pak můžete použít například na dobrý vývar.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...