Mořský ďas v bylinkové krustě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Očištěné filety z mořského ďasa zakápněte olivovým olejem, ochuťte drceným jalovcem, citronovou kůrou a zavakuujte. Na přístroji na sous vide nastavte teplotu 58,5 °C a vařte 45 minut. Pokud sous vide nevlastníte, ochuťte rybu a vařte na páře asi 35 - 40 minut.

2. Než se ryba uvaří, nasekejte všechny bylinky najemno a část jich smíchejte se strouhankou a rozmělněným česnekem. Rozpalte gril na maximum. Vyjměte ďasa ze sáčku, opatrně ho obalte v bylinkách, v ochucené strouhance a znovu v bylinkách a položte na arch pečicího papíru. Grilujte necelou minutu z každé strany tak, aby se bylinková krusta mírně zatáhla. Osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Poznámka k receptu

Sous vide neboli vaření ve vakuu je čím dál oblíbenější, na trhu už seženete soupravy vhodné pro domácnost. Pokud ji doma nemáte, můžete rybu připravit v páře, maso zůstane jemné a šťavnaté.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...