Grilovaný siven s minirajčátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rajčátka omyjeme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami a jemně pocukrujeme. Vložíme je pod rozehřátý gril a opékáme 10 - 12 minut, dokud rajčátka nedostanou zlatavěhnědou barvu. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 80 °C a sušíme asi 1 hodinu.

Rybí filety jemně osolíme a opepříme a necháme 20 minut odležet. Rukolu spaříme, rychle ji zchladíme v ledové vodě a osušíme. Vložíme ji do mixéru, přidáme piniové oříšky a najemno nastrouhaný parmazán, osolíme, opepříme a za postupného přilévání 6 lžic olivového oleje vše rozmixujeme na pastu.

Odleželé filety sivena zprudka opečeme kůží dolů na 4 lžících olivového oleje, po 5 - 6 minutách je obrátíme, stáhneme plamen a pečeme ještě 2 minuty. Polosušená rajčátka rozdělíme doprostřed talířů, přidáme filety sivena a lehce je přelijeme rukolovým pestem.

Poznámka k receptu

Místo sivena lze použít pstruha, amura bílého nebo tresku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...