Losos se salátem z červené čekanky
Seznam surovin
Příprava ryby:
- losos 600 gramů (filet z čerstvé ryby)
 - olej olivový 6 lžic
 - mandle 25 gramů (loupané mandle Naše BIO)
 - pomeranče 1 kus (šťáva a kůra)
 - pomeranče (plátky)
 - kopr (čerstvý, na ozdobu)
 - sůl
 - pepř
 
Salát:
- čekanka (1 puk)
 - ořechy vlašské 100 gramů
 
Zálivka:
- olej olivový 6 lžic
 - sirup javorový 1 lžička (Naše BIO)
 - hořčice plnotučná 1 lžička
 - ocet Balsamico 2 lžičky (Aceto Balsamico Naše BIO)
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
1. Ve velké míse smíchejte olivový olej se šťávou a kůrou z pomeranče, solí a pepřem. Do směsi přidejte lososa a nechte v chladu marinovat minimálně půl hodiny.
2. Do pekáčku vložte lososový filet, zalijte ho zbylou marinádou a posypejte mandlemi. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 30 minut.
3. Vyjměte z trouby a přidejte plátky pomeranče. Zapečte po dobu dalších 15 minut a servírujte s čerstvým koprem.
4. Salát z červené čekanky: Čekanku omyjte, osušte a zprudka opečte na grilovací pánvi nebo
v troubě. Nechte vychladnout, nakrájejte na nudličky a smíchejte s ořechy. Zalijte zálivkou,
kterou vytvoříte smícháním všech ingrediencí.
							
						
					




Načítám komentáře...